Музей Андрея Шептицького збирає кошти на лікування Василя Отковича.

 

З 23 лютого до 5 березня у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького (пр. Свободи, 20) триватиме благодійна виставка-продаж творів, яку проводять для збору коштів на лікування мистецтвознавця, директора Львівського коледжу імені Івана Труша Василя Отковича, – ідеться на сторінці музею в мережі Facebook.

 

«Колективи Львівського коледжу декоративного й ужиткового мистецтва ім. Івана Труша та Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького звертаються до львів’ян та гостей нашого міста, шанувальників мистецтва з проханням долучитися до благодійної акції – виставки-продажу творів львівських художників, серед яких: А. Бокотей, В. Одрехівський, Л. Медвідь, М. Шимчук, Р. Василик, І. Шумський, В. Москалюк В. Ярич, Б. Буряк, І. Франк, М. Откович, М. Демцю, М. Андрущенко, О. Андрущенко, І. Марчук, В. Риботицький, О. Роюк-Багринівська, М. Могилат, П. Сипняк, Ю. Лесюк, Н. Откович, Л. Яремчук та інші», – ідеться в повідомленні.

 

Зібрані гроші будуть передані на продовження лікування Василя Отковича, в якого діагностовано онкологічне захворювання. Зараз проводиться черговий етап лікування, який потребує значних коштів.

 

Кошти на лікування Василя Отковича також можна перерахувати на рахунок брата – Мирослава Отковича. Реквізити для допомоги: картка Приватбанку 4731217107421875 (Мирослав Петрович Откович).

 

Василь Откович – кандидат мистецтвознавства, доцент, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, заслужений діяч мистецтв України, член Спілки художників України. Знаний в Україні дослідник народного іконопису, автор монографій, альбомів, наукових каталогів, численних публікацій, присвячених питанням давнього і сучасного мистецтва, а також проблемам музейної справи та мистецької освіти.

20.02.2017