Віце-президент США закликав Росію відповідати за свої дії.

Майк Пенс заявив, що Вашингтон вимагатиме від Москви дотримання Мінських домовленостей, які покликані покласти край конфлікту на сході України.

 

 

Ці слова Майка Пенса пролунали на Мюнхенській міжнародній конференції з питань безпеки. Це був перший його виступ за кордоном в ролі віце-президента США – повідомило видання Focus Online.

 

«Щодо України, то ми повинні закликати Росію до відповіді і зажадати, щоб вона виконувала свої зобов'язання в рамках Мінських угод, починаючи з деескалації насильства на сході України», – сказав віце-президент США. Він заявив, що США продовжать закликати Росію до відповіді навіть в процесі пошуку шляхів співпраці.

 

Пенс в ході свого виступу в Мюнхені також пообіцяв, що США рішуче підтримуватимуть НАТО. «Історія свідчить, що коли Сполучені Штати і Європа живуть в мирі й процвітають, то ми сприяємо глобальному миру та процвітанню. Сьогодні, від імені президента Трампа, я запевняю вас в тому, що Сполучені Штати Америки твердо підтримують НАТО і не відступлять від своїх зобов'язань в рамках Північноатлантичного Альянсу. Сполучені Штати були надійним партнером Європи протягом багатьох поколінь і будуть й надалі виявляти солідарність, як це робили наші попередники, йдучи на величезні жертви для захисту нашої спільної спадщини. У нас спільне минуле, і після всіх випробувань, через які ми пройшли разом, майбутнє у нас також спільне. Сьогодні, завтра і щодня, будьте впевнені, що Сполучені Штати є і будуть найбільшим союзником Європи», – заявив Майк Пенс в своїй промові.

 

При цьому він закликав європейських лідерів підвищити витрати на оборону в рамках Альянсу. «Обіцянки ділити тягар витрат на спільну оборону не виконувалися занадто довго, і це підриває основи нашого союзу. Навіть коли лише один союзник не виконує своїх зобов'язань, це негативно позначається на нашій можливості приходити на допомогу один одному», – застеріг Пенс.

19.02.2017