Усю поліцію області підіймали за тривогою.

 

Усі територіальні підрозділи поліції Донеччини у п'ятницю вдосвіта підіймали по тривозі.

 

Як повідомила прес-служба обласної поліції, правоохоронці проводили навчання з метою відпрацювати забезпечення максимального захисту мешканців Донеччини, посилення контролю на усіх в’їздах та виїздах з області та з боку окупованої території.

 

Вишкіл був ініційований у рамках всеукраїнського профілактичного відпрацювання, ініційованого керівництвом Нацполіції України.

 

За сигналом тривоги о 5:00 одночасно підійняли всі сили поліції області. Після стройового огляду та короткого інструктажу, який провели керівники територіальних органів, було сформовано додаткові наряди для посилення блокпостів, створено додаткові мобільні пости. За годину правоохоронці взяли під контроль усі автошляхи поряд з лінією розмежування, виїзди та в’їзди в область, дороги стратегічного значення та шляхи, котрими громадяни намагаються оминути блокпости.

 

"Завдання поліцейських – попередження терактів та диверсій, припинення трафіку нелегальної зброї та вибухівки, затримання осіб, які планують дестабілізувати ситуацію у прифронтовому регіоні", – повідомили у НПУ.

 

Посилений режим зберігатиметься до кінця п'ятниці. Чи навчання правоохоронців пов'язані з блокадою залізниці на лінії розмежування – невідомо.

 

Напередодні питання блокади розглядалося на засіданні Ради національної безпеки та оборони – РНБО доручила МВС та СБУ "вжити вичерпних заходів щодо забезпечення громадського порядку в районі проведення АТО", забезпечити охорону об'єктів газо- та електропостачання, транспортної інфраструктури на Донбасі.

 

17.02.2017