Для обговорення вугільної блокади скликають Радбез.

 

Рада національної безпеки і оборони України сьогодні проведе засідання, на якому розгляне питання щодо невідкладних заходів стосовно нейтралізації загроз енергетичній безпеці України.

 

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час урочистого зібрання, присвяченого дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав, повідомляє "Укрінформ".

 

“Сьогодні на засіданні РНБО буде розглянуто питання щодо невідкладних заходів щодо нейтралізації загроз енергетичній безпеці України”, – сказав Порошенко.

 

Президент зазначив, що будуть прийняті додаткові рішення щодо диверсифікації джерел постачання енергетичного вугілля, “не забуваючи при цьому, що і те вугілля, яке видобувається на окупованих територіях, воно теж є нашим українським і має займати свою частку в енергетичному балансі України”.

 

Порошенко заявив про намір переглянути та обмежити перелік товарів, які дозволяється перевозити через лінії розмежування у зоні проведення АТО.

 

“Вчора на нараді у мене в адміністрації, в якій брав участь і прем’єр-міністр України, ми домовились ще раз переглянути і обмежити перелік товарів, які дозволяється перевозити через лінію зіткнення”, – поінформував Порошенко.

 

З його слів, силові структури отримали доручення щодо посилення боротьби з контрабандою. “І до контролю не просто можливе, а вкрай бажане долучення народних депутатів та громадськості”, – додав Порошенко.

 

16.02.2017