Міськрада відзвітувала про витрачені минулоріч на сміття гроші.

 

Комунальні підприємства, що вивозили сміття з житлового фонду у Львові протягом 2016 року, отримали 8 млн 882 тис. грн відшкодування, а «Львівспецкомунтранс» – 118 млн 246 тис. грн, ідеться в звіті тимчасової комісії Львівської міськради з питань ТПВ, пише Дивись.Інфо.

 

Однак детального звіту про те, скільки ТПВ і куди було вивезено, нема.

 

Також районні адміністрації не надали інформації ані про кількість вивезено сміття, ані про відстань, подолану до полігонів.

 

Крім того, з початку червня до 12 липня минулого року відшкодування за перевезення сміття здійснювалося львівськими комунальними підприємствами за рахунок бюджетних коштів, виділених ЛМР на поповнення статутного капіталу підприємств. Загалом, без врахування Галицького району, йдеться про понад 6 млн 550 тис. грн.

 

Водночас ЛКП «Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс» на поповнення статутного капіталу з міського бюджету отримала 122 млн 408 тис. 685 грн. Деталізованого звіту за кожним перевізником ЛКП теж не надало. 2016 року на відшкодування за вивезення ТПВ «Львівспецкомунтранс» отримав ще 118 млн 246 тис. грн.

 

Буськ, Жидачів, Дрогобич і Золочів, які погодилися тимчасово приймати львівське сміття, загалом отримали 3 млн 790 тис. грн субвенцій.

 

Комісія пропонує Департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР забезпечити зважування сміття з усіх машин, а також провести переговори з усіма власниками полігонів ТПВ у межах 200 км від Львова, щоб вивозити туди сміття на постійній основі, а також провести такі переговори з місцевими радами, на території яких розташовані полігони, щоб отримати офіційні відповіді.

 

Комісія рекомендує департаменту замінити підприємство, яке здійснює відшкодування за вивезення ТПВ на одне з управлінь міської ради, а також посилити контроль за поданням на відшкодування документів.

 

ЛКП «Львівспецкомунтранс» має погодити укладені договори, за якими здійснювалося фінансування протягом минулого року і планується нинішнього року за рахунок бюджетних коштів, тобто статутного капіталу.  Крім того, «Львівспецкомунтранс» має якнайшвидше подати детальний звіт про вивезення сміття за кожним перевізником.

15.02.2017