У справі Майдану оприлюднили нове відео розстрілів на Інститутській.

 

У справі розстрілів на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року з'явилося нове відео. Напередодні, 14 лютого, запис продемонстрували на засіданні Святошинського районного суду Києва. Це відео судові надали представники потерпілих.

 

Про це повідомляє "Громадське".

 

На кадрах, котрі, ймовірно, знімалися з готелю "Україна", видно, що вогонь ведеться з-за вантажівок, котрі стоять перед бетонними барикадами на вулиці Інститутській, ближче до перехрестя з Банковою. На відео можна розгледіти спалахи та порохові гази з-за барикади – вогонь ведуть особи у чорній формі – і одночасно протестувальників, які падають від поранень на Інститутській.

 

Саме в бік цих барикад відступали особи у формі спецпідрозділу "Беркут".

 

Автори відео наразі невідомі. Зі слів представників потерпілих, відео надійшло на пошту.

 

На думку прокурора департаменту спецрозслідувань ГПУ Романа Псюка, ці кадри свідчать про те, що наступу з боку протестувальників не було – метою активістів було підпалити шини і створити димову завісу.

 

Натомість адвокат екс-бійців "Беркуту" Маринченка та Аброськіна Олександр Горошинський ствердив, що відео не надає нової інформації. "Давайте не казати того, чого немає. Треба дочекатися експертизи по балістиці", – сказав він.

 

Нагадаємо, внаслідок розстрілів на Інститутській 20 лютого 2014 року загинуло 48 осіб, а 80 – отримали поранення саме від обстрілів з боку "Беркуту". Усі злочини, скоєні під час Революції гідності, поєднані в одну велику "справу Майдану", яка нараховує 89 кримінальних проваджень.

 

У них, зокрема, розслідують вбивство 91 особи (78 мітингувальників та 13 силовиків).

 

15.02.2017