Команда Дональда Трампа тісно контактувала з російською розвідкою.

З таким сенсаційним викриттям вийшло у вівторок, 14 лютого, число газети The New York Times.

 

 

Журналісти газети з’ясували, що члени виборчого штабу новообраного президента, котрі відповідали за проведення його кампанії в 2016 році, а також інші наближені до політика особи «протягом року, який передував виборам, підтримували контакти з високопоставленими співробітниками російської розвідки».

 

У своїх викриттях The New York Times посилається «на чотирьох колишніх і чинних американських чиновників». Щоправда імен інформантів у статті не названо.

 

Видання лишень повідомляє, що відповідні дані були отримані в рамках розслідування ФБР щодо виявлення можливих зв'язків членів команди Трампа з російською владою і уточненню обставин гакерського зламу серверів Демократичної партії США 2016 року.

 

Як випливає з роздруківок телефонних розмов і перехоплених дзвінків, мова йде не про одинокі контакти, а про такі, що «неодноразово повторювалися». Причому з російського боку їх підтримували не тільки співробітники російських розвідувальних служб, але й члени російського уряду, котрі формально не були не пов'язані з розвідкою.

 

З членів виборчої команди Трампа видання The New York Times назвало поки що лише одну особу, безпосередньо причетну до контактів з Кремлем. Це вже нам відомий Пол Манафорт, котрий упродовж кількох місяців очолював передвиборний штаб республіканського кандидата, а раніше працював політтехнологом в Росії та Україні. Імена інших осіб в публікації, на жаль, не називаються.

 

Раніше американські спецслужби вже звинувачували Кремль в проведенні кампанії з метою вплинути на результати президентських виборів 8 листопада 2016 року в США. Москва ці звинувачення відкидала.

15.02.2017