Демократи в США вимагають розслідування щодо радника президента з безпеки.

Низка Конгресменів закидає Майклові Флінну, що той ще до затвердженя на посаді телефонічно обговорював американські санкції проти Росії з послом РФ Сергієм Кисляком.

 

 

Вказана розмова Флінна з росіянином відбулася ще в грудні 2016 року, коли Барак Обама, котрий ще обіймав посаду президента, запровадив чергові санкції проти Росії через втручання російських гакерів в американські вибори.

 

Газета Washington Post з покликом на своє джерело повідомляє, що в розмові з російським послом Майкл Флінн закликав російську сторону не реагувати надто гостро на нові санкції, введені Обамою, оскільки після інавґурації Дональда Трампа Вашингтон і Москва зможуть залагодити цепитання полюбовно.

 

На думку конгресменів від Демократичної партії США, таким чином Флінн міг порушити закон, оскільки, на той момент, не займаючи офіційних посад, він не мав права порушувати такі питання з представником дипломатичного корпусу.

 

У Білому домі заявили, що Трамп «повністю довіряє» Фліннові, однак не виключили, що тема санкцій все ж піднімалася під час його розмов з російським послом. Сам президент США заявив в п'ятницю, що не знайомий зі статтею у Washington Post, але має намір розібратися в ситуації. У Кремлі ж стверджують, що Флінн і Кисляк не обговорювали санкції. 

11.02.2017