Лінас Лінкявічус з візитом у Авдіївці.

 

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус відвідав Авдіївку.

 

Як повідомляє прес-служба МЗС України, пан міністр вирішив на власні очі побачити наслідки нещодавньої ескалації та результати російської агресії.

 

Зі слів першої заступниці голови Верховної Ради Ірини Геращенко, котра супроводжувала пана Лінкявічуса під час поїздки на Донеччину, міністр відвідав обстріляну школу №2, де працював пункт гуманітарної допомоги і де загинув представник ДСНС, побував на пунктах обігріву і на Авдіївському коксохімічному заводі, котрий був змушений призупинити свою роботу, а також оглянув зруйновані будинки.

 

"Дуже важливо, коли представники ЄС на власні очі переконуються в жахливих наслідках війни, розв'язаної росіянами проти України... Міністр Лінкявічус налаштований розповісти все, що він побачив, своїм колегам – міністрам закордонних справ країн-членів ЄС. Ці свідчення, ця інформація з перших вуст є безцінною в дискусії щодо санкцій проти РФ, в донесенні правди і країнам ЄС, і країнам НАТО", – прокоментувала пані Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

 

Лінас Лінкявічус також відвідав середню школу №3 – діти передали міністру велике серце для президента Литви Далі Грібаускайте, "з любов'ю із України і з української Авдіївки.

 

Напередодні Лінас Лінкявічус зустрівся з президентом України Петро Порошенком. Сторони обговорили становище на Донбасі, зокрема останні обстріли у Авдіївці з боку російсько-терористичних військ. Співрозмовники відзначили важливість подальших скоординованих міжнародних зусиль для протидії агресивним діями Росії, передусім шляхом продовження застосування відповідних санкцій, поінформувала прес-служба АП.

 

Лінкявічус також відбув зустріч із секретарем РНБО Олександром Турчиновом. "Ми цінуємо зусилля вашої країни щодо захисту свого європейського вибору, і готові і надалі всіляко допомагати вам на шляху до Європи", – сказав міністр, згідно з повідомленням прес-служби РНБО.

 

10.02.2017