У місті відкриють Почесне консульство Австрійської Республіки.

 

Сьогодні, 10 лютого, у Львові відкриється Почесне консульство Республіки Австрія, інформує прес-служба Львівської облдержадміністрації.

 

Таким чином буде відзначено 25-річчя встановлення дипломатичних зв’язків України з Австрією.

 

Нині ж голова ОДА Олег Синютка та голова ЛОР Олександр Ганущин зустрілись з австрійською делегацією на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Австрія в Україні Герміне Поппеллер. Під час зустрічі говорили про реалізацію програм місцевого розвитку та залучення інвестицій.

 

На переконання Герміне Поппеллер, відкриття консульства на Львівщині стане поштовхом до налагодження тіснішої співпраці у різних галузях, зокрема в економіці. Австрія, за словами гостей, представлена в Україні в фінансовій, страховій галузях, а також у виробництві, і вона є п’ятою країною за обсягами інвестицій в Україну.

 

Сторони обговорили також аспекти програм стратегії місцевого розвитку, зокрема проекту «Карпатська стратегія», участь у спільних форумах та виставках, залучення австрійських експертів для розвитку самоврядування в гірських регіонах та поширення на Львівщину проекту підтримки уразливих груп населення.

10.02.2017