Депутати розкритикували стратегію поводження з ТПВ від Садового.

 

Сьогодні, 9 лютого, заступник міського голови Львова Андрій Москаленко представив депутатам інформацію про підготовку Стратегії поводження з твердими побутовими відходами, передає Гал-Інфо.

 

Депутати зазначили, що стратегія не дає відповіді на питання, які турбують львів'ян: куди подіти сміття.

 

Андрій Москаленко розповів, що завдяки сортуванню сміття на фракції за 5 років Львів на 30% зменшить кількість сміття.

 

Депутати наголосили, що немає відповіді, де відбуватиметься сортування, поки триватиме навчання з поводження з ТПВ.

 

«До кінця стратегії я не почув. Чим ми будемо зайняті ці роки, крім навчання?», - запитав депутат Ігор Зінкевич.

 

Також депутати акцентували, що стратегія не говорить, який завод потрібен Львову і що буде з полігоном, зрештою, куди дівати львівське сміття, адже скоро весна.

 

Андрій Москаленко сказав, що будівництво заводу має розпочатись цьогоріч і триватиме 1,5-2 роки, проте ані його вартість, ані розташування, ані інші цифри на прохання голови фракції УГП Тараса Чолія він озвучити не зміг.

 

«Сьогодні ми мали б вже затверджувати програму, а не слухати стратегію», – вважають обранці.

 

Як повідомляв Z, про стратегію поводження з ТПВ раніше розповів академік Ігор Юхновський, який очолює науково-експертну комісію міськрди, що вивчає це питання. За його словами, 80% сміття у Львові можна буде переробляти, решту 20% - знищувати, для чого можна використати швейцаські технології.

 

Раніше голова Львівської ОДА Олег Синютка розповідав, що заводи для утилізації ТПВ, що будуть зведені на території області, виконуватимуть різні функції, зокрема, перероблятимуть відходи в енергію.

09.02.2017