Депутати перетворили 4 стоматполіклініки у неприбуткові підприємства.

 

Депутати Львівської міської ради сьогодні, 9 лютого, перепрофілювали 4 комунальні стоматполіклініки у комунальні неприбуткові підприємства, інформує ЗіК.

 

Ідеться про стоматполіклініки №1, 3, 4, 5.

 

Своїм рішенням депутати також утворили відповідні ліквідаційні комісії.

 

Директор юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич зазначила, що ліквідаційні комісії узгодять наступний план дій з трудовими колективами.

 

Працівники стоматполікілнік традиційно супроводжували ухвалення рішення криками «Ганьба!».

 

Переведення поліклінік у статус комунальних неприбуткових установ означає, що вони зможуть офіційно брати платню за свої послуги.

 

Як повідомляв Z, депутати цього року після багаторічних дискусій вирішили зменшити фінансування комунальним поліклінікам, оскільки медична субвенція – обмежена і не дозволяє повністю забезпечити видатки на утримання галузі охорони здоров’я. Керівник управління охорони здоров’я Володимир Зуб не один раз наголошував, що стоматологія – чи не єдина сфера, де законодавством дозволено впровадження платних послуг. Тому, враховуючи цю ситуацію, є пропозиція перепрофілювати комунальні стоматполіклініки у комунальні неприбуткові підприємства, щоб вони могли офіційно через касовий апарат заробляти гроші за надані послуги.

 

Окрім того, депутати виділили на зарплати працівникам стоматполіклінік 8,3 млн грн.

09.02.2017