Про сучасних митців міста створять повнометражний документальний фільм.

 

Департамент з питань культури Львівської облдержадміністрації цьогоріч планує створити повнометражний документальний фільм про митців Львова 21 ст., розповіла керівник департаменту Христина Береговська, інформує Zaxid.net.

 

Стрічка «21-21-21» буде про 42 художників та композиторів Львова, розповідь про кожного із них триватиме 1-2 хвилини.

 

«Я вже склала попередній перелік прізвищ, але він ще не є остаточним. Будуть і художники, і композитори різних поколінь.

 

Я уявляю собі, що це має бути динамічне арт-промо, обов’язково і українською, і англійською мовами. Планую розіслати його у всі провідні мистецькі заклади світу, щоб наше мистецтво стало відомим у світі», - розповіла Христина Береговська.

 

«Коли ми презентували у Парижі виставку Любомира Медвідя, то питали французькі колекціонери: Чому ви то ховаєте, чому нікому не показуєте? Тож, вважаю, що такий продукт є дуже потрібним для промоції нашого мистецтва», - вважає Христина Береговська.

 

Крім того, на 2017 заплановані тренінги для працівників культури, переважно з сільської місцевості;придбання музичного реманенту для музичних шкіл; візуалізація історії кожного населенного пункту в рамках проекту «Наша історія»; закупівля для кожної бібліотеки інтерактивної гри «Мандруємо Львівщиною»; видання енциклопедії сакральних споруд Львівщини; оцифрування музейних фондів тощо.

09.02.2017