На АЕС у Франції стався вибух.

Мова йде про чинну атомну електростанцію у Фламанвілі, що в регіоні Нижня Нормандія на північному заході Франції. Про це повідомила на своєму сайті газета Quest France.

 

 

Інцидент трапився близько десятої години ранку за місцевим часом – повіомило видання Le Monde з покликом на префектуру провінції Ла Манш.

 

Вибух пролунав у машинному відділенні станції, від нього спалахнула пожежа. На даний час пожежу на АЕС повністю ліквідовано. 

 

Як повідомив префект Ла Маншу Жак Витковські, внаслідок пожежі п’ятеро працівників електростанції отримали легкі отруєння чадним газом, інших постраждалих немає. Через полум’я машинний зал №1 було відключено від загального електопостачання.

 

Префектура Ла Маншу повідомляє, що після вибуху на АЕС влада не бачила за необхідне впроваджувати в дію план з евакуації, оскільки ризику витоку радіації чи тим більше атомного вибуху немає. Пожежа ж, яка виникла після вибуху, локалізувалася далеко від реакторів.

Атомна електростанція в Фламанвілі – одна з найстаріших чиннх АЕС у Франції. Її будівництво почалося в 1978 році, а запуск відбувся в 1984 року. Термін її експлуатації – 40 років – ще не завершився. Однак у Франції йдуть дебати щодо евентуальної зупинки станції, оскільки при її будівництві використовувалися старі технології з меншим рівнем безпеки. Раніше планувалося, що питання про продовження використання АЕС у Фламанвіль буде вирішене державною комісією після того як Управління ядерної безпеки (ASN) проведе інспекцію реакторів. Чергова інспекція запланована на 2017-2018 рр.

09.02.2017