Депутати просять Гройсмана передати «Бригідки» місту.

 

Депутати Львівської міськради просять прем'єр-міністра Володимира Гройсмана передати будівлі Львівського СІЗО у власність міста, повідомила сьогодні, 9 лютого, під час засідання сесії ЛМР депутат міськради Вікторія Довжик, пишуть Варіанти.

 

За словами Вікторії Довжик, будівлю Львівського слідчого ізолятора на вул. Городоцькій, 20, що зведена в 1614 році як монастир Святої Бригіди та є історичною пам'яткою, хоч офіційно не входить до реєстрів, планували передати у власність міста та збудувати новий ізолятор, адже умови утримання ув’язнених тут не відповідають усім нормам.

 

«Ми затвердили нову ділянку на вул. Збиральній для будівництва нового СІЗО, а будівлю старого ізолятопра планували передати місту, однак у Міністерстві юстиції оголосили, що на цю будівлю шукають інвесторів», – наголосила Вікторія Довжик.

 

Як писав Z, ідеться про те, що після будівництва нового СІЗО та повного переселення ув'язнених та персоналу, інвестор зможе розпоряджатись землями та будівлями Бригідок, використати їх для житлової та комерційної забудови, що є неправильним рішенням з точки зору охорони історичних пам'яток.

 

Вікторія Довжик додала, що будівля Львівського СІЗО є найстарішою тюрмою в Україні, відтак не можна проводити конкурс, умовами якого передбачене знищення пам'ятки. Саме тому депутати планують звернутися до Володимира Гройсмана з проханням не проводити конкурс.

 

На початку лютого Міністерство юстиції оголосило конкурс з інвестиційного продажу Львівського СІЗО. Переможець конкурсу побудує нове СІЗО, а міністерство введе його в експлуатацію і перевезе туди ув'язнених. Приміщення старого ізолятора передадуть інвестору.

09.02.2017