Медики станції швидкої допомоги судяться з обласною радою.

 

Дрогобицька станція швидкої допомоги позивається до суду про скасування рішення Львівської обласної ради щодо реорганізації служби екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Львівщині, розповів головний лікар Дрогобицької станції швидкої допомоги Ігор Мілян, інформує ЗіК.

 

Реорганізація передбачає злиття станції з обласним центром медицини катастроф.

 

«Для чого ліквідовувати станцію, якщо вона нормально працює. Як можна управляти станцією за 100 км зі Львова. Зараз не на часі робити такі реформи. Вже ліквідували станцію у містах Трускавець, Борислав – тепер там є маса проблем», – зазначив Ігор Мілян.

 

Він додав, що весь колектив станції проголосував за звернення до суду про скасування цього рішення.

 

«Вимагаємо скасувати рішення Львівської облради. Згідно із законом України про екстрену медичну допомогу, станції можуть функціонувати як юридичні установи. Дрогобицька станція функціонує вже 25 років як юридична установа без проблем та нарікань. Для чого ламати те, що працює згідно із законом про екстрену медицину та з Конституцією і робити реформи, які нічим не підтверджені», – додав головний лікар.

 

Позов про скасування рішення Львівської облради поданий ще у грудні 2016 року.

 

31 травня 2016 року ЛОР з другої спроби ухвалила рішення про реорганізацію служби екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Львівській області.

 

Проте пізніше конкурс на керівника екстреної медицини Львівщини відбувся без конкурсу. Львівська облрада призначила гендиректором «Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Володимира Похмурського, який раніше очолював центр екстреної медицини в Івано-Франківську.

07.02.2017