У горах – лавинна небезпека, а на річках очікується підйом рівня води.

 

Сьогодні, 6 лютого, у горах на території Львівської та Івано-Франківської областей зберігається ІІІ, значний, рівень лавинної небезпеки, інформує ГУ ДСНС Львівщини.

 

За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології на території Львівської області очікується хмарна погода та невеликі опади, переважно у вигляді мокрого снігу, а в першій половині дня – туман, слабка ожеледь, слабке налипання мокрого снігу, на дорогах – ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вдень становитиме від 1°С морозу до 4°С тепла.

 

В управлінні з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації також попереджають про підйом рівня води на річках області протягом 6-7 лютого.

 

Так, на річках басейну Прута очікується підйом рівнів води на 0.2-1.4 м над передпаводковим, басейну Дністра – підйом рівнів води на 0.3-1.4 м над передпаводковим, особливо на ріці Дністер .

 

Очікується подальше послаблення льодового покриву, його руйнування, льодохід, при заторах – додатковий підйом води на 0.5-1.5 м.

06.02.2017