Прокуратура відкрила справу через обстріл росіянами українського літака.

 

Військова прокуратура Південного регіону України відкрила кримінальне провадження за фактом обстрілу українського літака із захоплених Росією бурових веж у районі Одеського газового родовища.

 

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Яна Стекачова у коментарі УНІАН.

 

"За фактом обстрілу українського транспортного літака Військово-морських сил Збройних сил України розпочато кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією ч. 2 ст. 115 КК України (замах на вбивство 2-х або більше осіб за обтяжуючих обставин", – сказала прес-секретар.

 

Встановлено, що обстріл стався 1 лютого під час тренувального польоту в морській економічній зоні України. Зокрема, в районі Одеського газового родовища з раніше захоплених Російською Федерацією бурових платформ було обстріляно транспортний літак ВМС України Ан-26. Під час огляду літака виявлено пошкодження у вигляді 3-сантиметрового кульового отвору, що може бути наслідком обстрілу зі стрілецької зброї. Військова прокуратура провела огляд повітряного судна – готується призначення необхідних експертиз, проводяться інші слідчі дії.

 

Натомість міністерство оборони РФ висловило протест українському аташе з питань оборони в зв’язку з “небезпечним обльотом українським Ан-26 російських бурових веж”. Як сказав представник МО РФ Ігор Конашенков, український літак двічі облетів вежі “Таврида” і “Крим-1” на низькій висоті, і це “створило загрозу безпеці для персоналу та обладнання”, інформує УНН.

 

02.02.2017