Земля, де мали зробити сквер за кошти «Громадського бюджету», раптом опинилась в приватній власності.

 

У Львові ділянка на вул. Біберовича, де має реалізовуватися проект-переможець конкурсу «Громадський бюджет», опинилася у приватній власності, інформує Львівська газета.

 

Голова комісії ЛМР, депутат від «Народного контролю» та співавтор проекту Ірина Оршак каже, що про те, що земля потрапила в приватні руки, дізналась ще восени.

 

«Утім у вересні після мого звернення на сесії міськради про створення скверу для відпочинку місцевих мешканців та облаштування території для вигулу та дресирування собак на вул. Біберовича, виготовлення проекту землеустрою щодо відведення ділянки для продажу було призупинено», – говорить депутатка.

 

Тоді ж, за її словами, екологічна комісія ухвалила рішення про створення скверу на Біберовича.

 

«Та зараз у процесі реалізації проекту я дізналася, що територія потрапила в приватні руки. Про це свідчать дані з Кадастрової карти України», – каже Ірина Оршак.

 

Так, за кадастровим номером 4610137500:11:002:0267, територія на вул. І. Біберовича зазначена як приватна власність ТзОВ «Яворівбуд-Інвест», дата реєстрації – 07.12. 2016 року. Державну реєстрацію права в «державному реєстрі прав» здійснив приватний львівський міський нотаріус Кулиняк І. Я., вартість придбаної земельної ділянки – 350 тис. доларів.

 

За інформацією із соцмереж, повідомлень ЗМІ, керівником «Яворівбуд-Інвест» є Андрій Григорович Мартиник. Саме товариство зареєстроване лише за день до придбання ділянки – 6 грудня – зі статутним фондом у 50 тис. гривень.

 

«В управлінні природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради на мій усний запит повідомили, що вперше чують про це. Мені ж особисто це нагадує чергову земельну аферу, коли землі громади незрозумілим чином і тишком переходять у приватну власність. Думаю, відповідні органи мають оперативно відреагувати на ситуацію», – додала Ірина Оршак.

 

Депутатка уже скерувала відповідні звернення з вимогою з’ясувати правомірність передачі ділянки у приватну власність в обласну прокуратуру, Нацполіцію, в Держархбудконтроль та міському голові Львова.

 

Як повідомляв Z, раніше для чиновників стало несподіванкою те, що десятки комунальних приміщень опинились в приватній власності.

01.02.2017