WikiLeaks опублікувала компромат на проросійських кандидатів у президенти Франції.

Мова йде про претендента від консервативної партії «Республіканці» Франсуа Фійона і лідери ультраправого Front National Марін Ле Пен.

 

 

Міжнародна організація WikiLeaks, яка займається витоками таємної інформації, опублікувала на своєму сайті близько 4800 документів, які репрезентують Фійона і Ле Пен у неприємному для них світлі. Про це організація повідомила на своїй сторінці в Twitter’і в середу, 1 лютого.

 

«З наших архівів: одна тисяча сто тридцять вісім документів щодо кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен. 3630 документів з наших архівів щодо кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона», – повідомляється в пості на Twitter’і.

 

Ще напередодні французькі ЗМІ писали про скандали, які розгорілися навколо двох кандидатів, котрі належать до правого флангу. Франсуа Фійона звинуватили в тому, що як депутат парламенту він влаштував свою дружину на посаду власної асистентки, і вона отримувала високу зарплатню, не виконуючи при цьому жодних обов'язків. Це нібито коштувало бюджету 900 тисяч євро. Прокуратура Франції вже розпочала попереднє розслідування у зв'язку зі звинуваченнями в корупції.

 

А Марін Ле Пен викрили в нецільовому використанні коштів Європейського Парламенту. Європейське бюро боротьби з шахрайством встановило, що вона фіктивно найняла своїми помічниками в Європарламенті двох співробітників Front National і незаконно виплачувала їм зарплатню з коштів цього законодавчого органу.

 

Тепер Марін Ле Пен мала б повернути в скарбницю Європарламенту 340 тисяч євро. В іншому випадку лідерці французьких ультраправих утнуть суму виплат, належних їй як євродепутату, до повного погашення заборгованості. Французькі органи юстиції також ведуть розслідування з цього питання.

01.02.2017