Рада безпеки ООН схвалила запропоновану Україною заяву щодо Авдіївки.

 

Рада безпеки ООН за результатами розгляду загострення ситуації на Сході України у вівторок прийняла заяву для преси, запропоновану українською стороною.

 

Про це повідомив речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко у коментарі аґенції "Укрінформ".

 

"Під час розгляду в РБ ООН ситуації на сході України, та в Авдіївці зокрема, делегація України внесла на розгляд проект заяви для преси, який був підтриманий всіма членами Ради безпеки", – зауважив український дипломат.

 

У тексті заяви члени Ради безпеки висловили серйозну стурбованість "з приводу небезпечного погіршення ситуації в східній частині України та її важких наслідків для місцевого цивільного населення".

 

Дипломати засудили застосування зброї, забороненої мінською угодою вздовж лінії зіткнення, "що спричинило до загибелі та поранень людей, у тому числі серед цивільного населення".

 

"Члени Ради безпеки висловили повну підтримку суверенітету й територіальній цілісності України та наголосили на необхідності суворого дотримання резолюції 2202 (2015), яка затвердила "Пакет заходів з імплементації мінських угод". Члени Ради безпеки закликали до негайного поновлення режиму припинення вогню", – йдеться у заяві.

 

01.02.2017