Гройсман: У січні закрилося 129 тисяч ФОПів.

 

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що підвищення мінімальної заробітної плати вдвічі не спичинило масового закриття малих підприємств.

 

Про це голова уряду заявив в ефірі телеканалу ICTV, інформує "Урядовий портал".

 

"Щороку якісь підприємства закривається, а якісь відкриваються, і це природньо. З реально працюючих підприємців закрито 16,8 тис. Натомість за той же період утворено 23,5 тис. підприємців. Тобто майже на 7 тис підприємців відкрилося більше. Це означає, що ніяких негативних тенденцій, які би глобально мали значення, просто немає", – вважає прем’єр.

 

Голова уряду повідомив, що станом на січень в Україні закрилося 129,2 тисяч підприємств ФОП – і це лише 6% від загальної кількості зареєстрованих підприємств.

 

При цім, каже Гройсман, серед закритих підприємств 87% – 112,4 тисяч – не здійснювали жодної господарської діяльності, "лежали просто на папері".

 

"Хтось колись себе зареєстрував, нічого не робив, папірці лежали. Законодавство передбачило: якщо ти підприємець, то хоча б сплати за себе мінімальний внесок у Пенсійний фонд. Тому що, коли ти завершиш свою діяльність, ти як майбутній пенсіонер прийдеш за пенсією. Чому ж ти маєш забрати пенсію працівника, а сам нічого не сплачуєш? Це і є соціальна справедливість. Ніяких жодних податків більше ніхто не просив нікого сплачувати", – зазначив Гройсман.

 

31.01.2017