Синютка передав землю «Сірки» на баланс ЛКП «Збиранка».

 

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка підписав розпорядження про передачу львівському КП «Збиранка» земельної ділянки у Яворівському районі для будівництва комплексу з утилізації та переробки ТПВ, інформує прес-служба ЛОДА.

 

Тепер ЛКП «Збиранка» має зареєструвати за собою цю земельну ділянку, а сесія Львівської міськради – розглянути питання про прийняття її до комунальної власності територіальної громади Львова.

 

Окрім того, Олег Синютка заявив, що обласна влада готова перебрати на себе обов’язки з вивезення відходів зі Львова, пише ЗіК.

 

«Якщо від міської влади Львова надійде офіційне звернення про те, що вона неспроможна виконувати свої обов’язки і забезпечити вивіз ТПВ з території Львова, ми не можемо залишити 700-тисячне місто наодинці з проблемою і готові взяти на себе цю відповідальність», – сказав Олег Синютка, додавши, що нині перевізники повідомили, що повністю очистили контейнерні майданчики Львова від сміття.

 

Також голова ЛОДА розповів, що дав доручення екологам перевірити ділянки, на яких міськрада планує облаштувати сміттєсортувальні і пресувальні майданчики. За словами Олега Синютки, після експертизи мають відбутись громадські слухання, а лише потім – облаштування.

30.01.2017