Уляна Супрун заявила про тиск на МОЗ.

 

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила про здійснення тиску на МОЗ у зв'язку з передачею закупівельних процедур міжнародним організаціям.

 

Супрун повідомила на своїй сторінці у Facebook, що 24 січня до міністерства приходив старший оперуповноважений департаменту захисту економіки Національної поліції України з метою доступу до документів. Нацполіція розслідує, як Програма розвитку ООН закуповувала для МОЗ ліки за сімома державними програмами. На думку слідства за завищеними цінами. Втім, ухвала суду, котру мав поліціянт, була протермінована: термін вичерпався 19 січня.

 

"Упевнена, що це – лише перший візит, які зовсім скоро можуть стати регулярними. Адже міністерство та уряд і надалі підтримують закупівлі ліків через міжнародні організації, які дозволили зекономити гроші, закупити більше ліків та посунути монопольні позиції деяких виробників й дистриб’юторів на ринку, мінімізувавши корупційні ризики", – прокоментувала Супрун.

 

"Для нас це означає, що боротьба з нашою командою і рішеннями тільки набирає обертів, і в будь-який момент робота міжнародних організацій та увесь закупівельний цикл можуть бути паралізовані", – вважає в.о. міністра.

 

Принагідно Уляна Супрун зазначила: "У справах щодо очільниці МОЗу часів Януковича – Раїси Богатирьової та її команди, схеми та переплати на котрих і змусили Україну вдатися до закупівлі ліків через міжнародні організації, – останні ухвали слідчі брали 2 роки тому".

 

27.01.2017