Заступники голови Нацполіції знялися з конкурсу на головного поліціянта.

 

Тимчасовий виконувач обов'язків голови Національної поліції України Вадим Троян вирішив зняти свою кандидатуру з конкурсу на посаду голови Нацполіції.

 

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

Троян, котрого називали одним із улюбленців Арсена Авакова й фаворитом "кастинґу", заявив, що не хоче ставити під сумнів леґітимність конкурсу. Він нагадав, що його професійна біографія не цілком відповідає кваліфікаційним вимогам, оголошеним комісією. "Комісія уважно (і це правильно) порахувала мій стаж роботи в галузі права та запросила у мене довідку про сферу діяльності в одній з приватних компаній, в якій працював. Я не стану готувати таку довідку. Моя думка – голова поліції України повинен бути абсолютно легітимним, таким, що відповідає всім вимогам закону – без поправок, дописувань та натяжок... Мені не вистачило близько 20 місяців стажу для беззастережного проходження всіх критеріїв конкурсу. Я це приймаю, і як офіцер не хочу ніяких поблажок і припущень. Роботи на обраному мною шляху дуже багато", – прокоментував Троян.

 

"Так буває – і треба поважати закон", – додав поліцейський.

 

Свою кандидатуру зняв із конкурсу й інший заступник голови НПУ, очільник столичної поліції Андрій Крищенко. "Як патріот своєї професії не можу ставити під сумнів об'єктивність вибору керівника багатотисячного колективу поліції. Насамперед це пов'язано з трагічними подіями на Київщині (перестрілка між підрозділами поліції у Княжичах, – Z)", – прокоментував Крищенко у Facebook.

 

Відзначимо, до 15 лютого конкурсна комісія має намір визначити трьох претендентів на посаду керівника Нацполіції – з-поміж котрих обиратиме вже Арсен Аваков. Заяви для участі в конкурсі подало 64 особи. Серед них – в.о. голови Нацполіції Вадим Троян, його заступник Костянтин Бушуєв, начальник карного розшуку Сергій Князєв, начальник управління поліції в Києві Андрій Крищенко, начальник Одеського управління поліції Дмитро Головін, Донецького – В'ячеслав Аброськін.

 

20 січня конкурсна комісія "відсіяла" 20 претендентів через невідповідність їхніх документів кваліфікаційним вимогам.

 

25.01.2017