НАЗК вимагає від УКУ інформації про зарплатню Лещенка.

 

Національна аґенція з питань запобігання корупції звернулася до Українського католицького університету з проханням надати інформацію про умови співпраці УКУ з народним депутатом Сергієм Лещенком.

 

Про це повідомив Лещенко на своїй сторінці у Facebook, опублікувавши копію листа з підписом керівника департаменту моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції НАЗК Олександра Писаренка.

 

Антикорупціна аґенція вимагає копії документів, котрі підтверджують взаємовідносини УКУ з депутатом: заяву Лещенка щодо прийняття на посаду; журнал обліку академічної групи та навантаження викладачів, у якому відображені навчальні заняття Лещенка; картку обліку обсягу навантаження викладача із зазначенням загального обсягу робочого часу; робочу програму з навчальної дисципліни, котра містить виклад конкретного змісту навчальної дисципліни, організаційні форми, обсяг її вивчення.

 

Сергій Лещенко назвав дії НАЗК "політичним замовленням". "Це – діагноз. Нами було спеціально створено антикорупційний орган, керівниця якого Корчак отримує 200 тисяч зарплати начебто за свою "незаангажованість". Але вона продовжує покірно виконувати команди Банкової, де наказали будь-яким способом покарати мене за вільнодумство та антикорупційну діяльність", – прокоментував депутат.

 

Лещенко нагадав, що раніше подібний "лист щастя" отримала й Києво-Могилянська академія. "Історія з подарунком у вигляді знижки на квартиру перетворилася у фарс, тому шукають нову тему – тепер мої лекції", – обурився нардеп.

 

Колишній журналіст закликав НАЗК не спинятися в спробах покарати корупціонерів. "Головне, в жодному разі не дивіться в бік Кононенка, Грановського, Дубневичів або якогось Пашинського – це святі люди, їх треба на іконах зображувати, а не на корупцію перевіряти. І буде вам за це президентський орден до дня юриста", – гнівається Лещенко.

 

25.01.2017