Арештовано топ-менеджер «Лабораторії Касперського».

Російські компетентні органи закидають Русланові Стоянову державну зраду.  

 

                                          Руслан Стоянов

 

Про арешт Стоянова повідомило в середу, 25 січня, видання «Коммерсантъ» з покликом на джерело, близьке до ФСБ. Цікаво, що сам Стоянов, котрий очолює в компанії відділ з розслідування кіберзлочинів, тісно співпрацював з російськими правоохоронними органами.

 

У прес-службі «Лабораторії Касперського» підтвердили факт арешту, підкресливши, що розслідування проти Стоянова ведеться суто як щодо приватної особи. Причому Стоянов перебуває в СІЗО Лефортово ще з грудня 2016 року.

 

Одночасно у тій самій справі заарештовано й керівника одного з підрозділів центру інформаційної безпеки ФСБ Сергія Михайлова, повідомляє видання з посиланням на свої джерела. В акаунтах соціальних мереж видно, що Стоянов востаннє реєструвався 4 грудня, Михайлов – 5 грудня.

 

Управління власної безпеки ФСБ проводить розслідування за підозрою в державній зраді (стаття 275 Карного кодексу РФ), повідомляють джерела видання. В рамках справи перевіряється інформація про можливе отримання підозрюваними особами хабара від іноземної організації. Посередником в угоді імовірно став співробітник російської компанії в сфері інформаційної безпеки.

 

Як зазначає видання, ця кримінальна справа погрожує похитнути ринки кібербезпеки і електронної комерції в Росії, учасникам яких, можливо, доведеться заново вибудовувати відносини з державою.

25.01.2017