Гройсман звинуватив Садового у безгосподарності, але пообіцяв допомогти.

 

Уряд готовий допомогти Львову у врегулюванні ситуації з утилізацією відходів, заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман сьогодні, 24 січня, на нараді за участі віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона та голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, інформує Урядовий портал.

 

Володимир Гройсман укотре наголосив, що вирішення проблеми утилізації твердих побутових відходів належить до компетенції міської влади. Але, за його словами, уряд готовий надати усю необхідну підтримку, що дозволить урегулювати це питання.

 

«Я вважаю, що Львів має бути чистим. Це є зона відповідальності міського голови особисто, а також міської ради. Але ми вже бачимо не один тиждень, місяць, а напевно, і рік, що системно проблема твердих побутових відходів у такому прекрасному місті як Львів не вирішується», - сказав Володимир Гройсман.

 

Глава уряду наголосив, що у міському бюджеті Львова у результаті фінансової децентралізації є достатні ресурси, необхідні для урегулювання проблеми. За його словами, у 2017 році бюджет розвитку міста становитиме 1 млрд 800 млн грн.

 

За результатами зустрічі прем’єр-міністр доручив голові Львівської ОДА провести засідання комісії з надзвичайних ситуацій, під час якої знайти рішення щодо забезпечення покращення ситуації.

 

 

Як повідомляв Z, Львів сподівається отримати від уряду 25 млн грн з 50-ти необхідних для укріплення та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

24.01.2017