Єврокомісар про Асоціацію: Подивимося, як воно буде.

 

Єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоганнес Ган заявив, що рішення щодо безвізового режиму з Грузією та Україною приймуть у найближчі місяці.

 

Про це він заявив у Страсбурзі, відповідаючи на запитання голови української делегації в ПАРЄ Володимира Ар’єва, інформує "Європейська правда".

 

За словами Гана, в ЄС роблять справді велику роботу щодо безвізового режиму. Комісар відзначив виконання Україною та Грузією всіх необхідних критеріїв. Водночас, Ган заявив про потребу провести ще додаткову роботу.

 

Відповідаючи на запитання щодо ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію з Україною, Ган нагадав, що вирішення залежить від парламенту країни. "Подивимося, яким воно буде. Але я сподіваюся, що це питання буде закрито", – зазначив комісар.

 

До речі, Володимир Ар'єв незадоволений відповіддю європейського комісара. "Ніякої конкретики. Відчувається, за останні півроку всередині ЄС накрутилося набагато більше проблем, ніж ми уявляли", – прокоментував голова делеґації на своїй сторінці у Facebook.

 

24.01.2017