У драмтеатрі готують жах-оперу «Гамлет».

 

В Івано-Франківському драмтеатрі готують прем’єру нової експериментальної постановки за мотивами «Гамлета». Директор театру та режисер Ростислав Держипільський задумав поставити новітню версію Шекспірівського твору за перекладом Юрія Андруховича на музику Романа Григоріва й Іллі Разумейка у стилі опери жахів, пише Репортер.

 

Ростислав Держипільський повідомив, що прем’єра запланована на 4-5 лютого.

 

Композитори Ілля Разумейко та Роман Григорів залучили до постановки частину формації «Нова опера» – віолончелістку Жанну Марчинську, валторніста Назара Спаса і ударника Андрія Надольського. Усі музиканти вже приїхали до Івано-Франківська і до прем’єри працюватимуть в театрі.

 

«Сьогодні ми кинули всі свої сили на те, щоб прем’єра відбулася. Підвал драмтеатру і концепція Держипільського нас так надихнули, що ми це все об’єднали в формат жах-опери. Що воно? Не знаю. Але буде круто. Солістами будуть Галина Баранкевич, Надія Левченко та Олеся Пасічняк. Підвал — це вже атракція. Там ще будуть могили і хор зомбі з хлопців — акторів театру. І взагалі підібрано зірковий склад акторів», – розповів Роман Григорів.

 

Гамлета виконає Олексій Гнатковський, Клавдія гратиме актор театру М.Заньковецької Юрій Хвостенко, Гертруду – Ірма Вітовська, Полонія – Ігор Захарчук, Офелію – акторка Київського молодого театру Анастасія Блажчук, Лаерта – Іван Бліндар. Решту персонажів постануть перед глядачем з вуст трьох відьм з Макбета – Галини Баранкевич, Надії Левченко та Олесі Пасічняк.

 

Ростислав Держипільський передбачає, що вистава стане своєрідною туристичної атракцією міста. Чого вартує лиш подорож довгими низькими напітемними коридорами до театрального підвалу.

24.01.2017