Офіційний Київ готовий доповнити свій позов проти РФ до суду ООН.

 

Україна має намір доповнювати свій позов у Міжнародному суді ООН новими фактами для обґрунтування звинувачень у порушеннях прав людини Росією.

 

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін у коментарі аґенції “Інтерфакс-Україна”.

 

“Ми передаємо їх європейській стороні, але головне, що вони будуть використовуватися в суді у рамках наших доказів. Ми зараз повністю конструюємо весь блок фактів, ми його доповнюватимемо. До слухань ми можемо подавати нові факти”, – зауважив Клімкін.

 

Він додав, що українська сторона має намір розширити перелік осіб, причетних до переслідування Карпюку і Клиха. “Тобто, в принципі, ми працюватимемо над цим постійно”, – пояснив голова МЗС.

 

За словами міністра, робота щодо документування російських злочинів насамперед спрямована на посилення санкцій проти Російської Федерації. По-друге, це працює як додаток до позову. “Ми маємо демонструвати, що ці порушення тривають, ми їх [докази] збираємо”, – пояснив Павло Клімкін.

 

Нагадаємо, 16 січня Україна подала позов у Міжнародний суд ООН для притягнення Російської Федерації до відповідальності за вчинення актів тероризму та дискримінації протягом її незаконної агресії проти України.

 

24.01.2017