У ПАРЄ намагаються змінити реґламент "під росіян".

 

У Парламентській асамблеї Ради Європи зріє ініціатива зміни теперішній регламент асамблеї, що дозволило би російській делегації повернутися до сесійної зали.

 

Про це повідомив віце-президент ПАРЄ Георгій Логвинський у коментарі УНІАН.

 

"Є пропозиція внести зміни в регламент Ради Європи, які не дозволять ставити під сумнів повноваження делегації. Тоді автоматично – якщо цей документ буде проголосований – російська делегація просто повертається в зал. Ми контролюємо цей процес", – розповів він.

 

За словами Логвинського, українська делегація проводить низку заходів, аби донести до іноземних делегатів інформацію про те, що відбувається в Криму та на сході України. "Ми проводимо такі заходи, щоби показати, що вони (Росія) порушують міжнародне право, підривають європейські цінності. Доки міжнародне право не буде відновлено, а ми не почуємо вибачення, доти ми повинні реагувати на ці факти", – наголосив політик.

 

У понеділок народного депутата з фракції “Народний фронт” Логвинського обрали віце-президентом Парламентської асамблеї Ради Європи за квотою України терміном на рік. Президентом ж ПАРЄ переобрали Педро Аґрамунта, котрий вважається проросійським політиком, – і той уже висловився на користь повернення росіян до асамблеї та виступив за зняття санкцій.

 

24.01.2017