Затримали 3 потенційних терористів, які готували теракти на колії та захоплення влади в горах та лісах.

 

На Львівщині правоохоронці затримали та судитимуть трьох людей, які готували насильницьке захоплення державної влади й теракти – підрив залізничної колії, повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

 

«Затримані готували кілька вибухів на залізничній колії. Протягом червня-серпня 2016 року ці люди проводили огляд залізничних колій та випробували пристрій ініціювання вибуху, придбали електродетонатори і запали для виготовлення вибухових пристроїв та зберігали їх за місцем свого проживання. Планування терактів обговорювали під час зустрічей у Львові», – ідеться у повідомленні.

 

У прокуратурі також повідомили, що під час затримання один із підозрюваних чинив опір і поранив працівника СБУ.

 

Під час санкціонованих судом обшуків у затриманих виявлено та вилучено арсенал вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухівки та вибухових пристроїв, зокрема, гранатомети РПГ-7 з гранатами до нього та РПГ-26, автомат Калашникова та набої до нього в кількості понад 1000 штук, 8 одиниць переробленої вогнепальної зброї, 2 кг вибухової речовини гексоген, 1 кг вибухової речовини тротил, речовини для виготовлення в побутових умовах 5 кілограмів вибухової речовини, еклектродетонатори, запали, тощо.

 

Під час слідства з’ясовано, що нагромадження такої значної кількості вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин, було одним з пунктів плану дій, кінцевою метою яких мало стати захоплення з використанням зброї та вибухівки державної влади у районах Львівської області, розташованих у гірській та лісистій місцевості.

 

Зараз слідчими Служби безпеки проводиться подальше розслідування з метою встановлення усіх співучасників злочину та розшуку підозрюваного, який переховується від правоохоронних органів.

 

23.01.2017