У міськраді бояться нового зсуву в Грибовичах і просять в уряду 25 млн.

 

Сьогодні, 23 січня, у Львові відбулося чергове засідання комісії ТЕБ і НС, на якому говорили про ситуацію зі сміттям в місті та про Грибовицьке сміттєзвалище, інформує 032.ua.

 

Керівник Департаменту житлово-комунального господарства ЛМР Сергій Бабак розповів, що міськрада просить виділити із резервного фонду Державного бюджету 25 млн грн на врегулювання ситуації зі сміттям у місті та впорядкування полігону у Великих Грибовичах.

 

«Мер Львова 30 листопада звертався  до прем’єр-міністра щодо виділення коштів з резервного фонду Держбюджету. Справа у тому, що у Грибовичах рухається частина полігону, є загроза дамбі. Кошторисом розраховано близько 50 млн грн. Місто може профінансувати рівно половину. Звертаю увагу, що при потеплінні є загроза нового зсуву на рухомій частині сміттєвого полігону», - сказав Сергій Бабак.

 

Сьогодні ж мав відбутись брифінг Андрія Садового і Сергія Бабака на Грибовицькому полігоні, проте мешканці Грибович і Малехова зірвали його, інформує Львівський портал. Коли чиновники заговорили про стабілізацію сміттєзвалища, мешканці почали перебивати їх та питати про кошти, виділені на полігон протягом минулих 10-ти років.

 

Головною вимогою мітингувальників було: не допустити завезення сміття на Грибовичі. Люди бояться, що під виглядом укріплення полігону сюди просто вивозитимуть пресоване сміття.

23.01.2017