Суд дозволив заочний процес над Януковичем.

 

Слідчий суддя Печерського районного суду Києва дав дозвіл на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Віктора Януковича.

 

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

 

Януковича підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (посібництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (посібництво у веденні агресивної війни) КК України.

 

Суд ухвалив рішення за клопотанням головної військової прокуратури.

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко сказав у інтерв'ю телеканалу "1+1", що справу передадуть до суду трохи більш ніж за місяць. "Ми плануємо не тягнути із термінами досудового слідства, протягом лютого проведемо остаточні необхідні допити та експертизи, після цього справа буде передана до розгляду суду. Впевнений, що саме український суд має поставити крапку в цій справі", – зазначив Луценко.

 

"У лютому ми завершимо слідство, коротке ознайомлення і початок судового процесу. В цьому ми будемо робити все не для того, щоб було швидше, а для того, щоб було якісно. Ця справа, безумовно, буде предметом оскарження міжнародних інстанцій. Ми це розуміємо і тому робимо все виключно за буквою закону буквально до кожної коми", – пообіцяв генпрокурор.

 

23.01.2017