Сенатори США планують заблокувати можливе скасування санкцій проти Росії.

Представники Демократичної і Республіканської партій в Сенаті Сполучених Штатів готують відповідний закон.

 

                                             Чак Шумер

 

Сенатор-республіканець Джон Маккейн і лідер демократичної меншості в Сенаті Чак Шумер оголосили, що найближчим часом представлять законопроект, який не допустить скасування санкцій щодо Росії президентом США Дональдом Трампом без схвалення такого рішення Конгресом. Про це повідомило американське видання Politico.

 

Як зазначив у коментарі виданню Чак Шумер, законодавці побоюються, що адміністрація Трампа може скасувати санкції в обмін на скорочення ядерних озброєнь з боку Росії. «Якщо ми скасуємо санкції, то ми скажемо Росії: нумо, продовжуйте втручатися в наші вибори і робити інші погані речі. Це пошле такий же сигнал Китаю та Ірану. Це буде жахливо», – запевнив Шумер.

 

Нагадаємо, що під час інтерв’ю німецькій газеті Bild і британській The Times 15 січня Дональд Трамп допустив можливість перегляду санкцій проти Росії, пов'язавши це питання зі скороченням російського ядерного арсеналу. «Проти Росії запроваджено санкції – погляньмо, чи не можна домогтися вигідних домовленостей з Росією. Перш за все, я вважаю, що ядерну зброю треба скорочувати, і скорочувати дуже істотно, це могло б стати складовою частиною цього процесу», – заявив Трамп.

23.01.2017