У столиці відкрили меморіальну дошку Євгенові Коновальцю.

 

У Києві на будинку № 24 на вулиці Січових Стрільців, де колись була казарма січовиків, відкрили меморіальну дошку полковнику армії УНР Євгену Коновальцю.

 

Про це повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

"Цьогоріч ми починаємо згадувати боротьбу 1917-1921 років, яка стала основою відновлення незалежності України. Нам важливо нагадати, що у 1991 році українська незалежність не впала з неба", – сказав на відкритті пам'ятного знаку віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

 

Розенко вважає символічним, що рік починається з відкриття меморіальної дошки Коновальцю, адже саме він втілював у життя тезу, що незалежна Україна не може бути без боєздатної армії.

 

"5 канал" зазначає, що Коновалець сформував галицько-буковинський курінь, а пізніше – полк Січових стрільців. Казарми полку й розташовувались у будинку № 24.

 

"Він своєю діяльністю зумів поєднати два покоління борців. Дав дорогу в життя, дорогу в історію наступному поколінню – тих, які вже боролися підпільними методами у 20-ті – 50-ті роки. Роман Шухевич, Степан Бандера – ці імена стали відомими, стали історичними зокрема і завдяки Євгену Коновальцю", – зазначив директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

 

23.01.2017