Голову сільради та екс-депутата області затримали на хабарі.

 

Сьогодні, 20 січня, в одному з місцевих відпочинкових закладів Ямниці на хабарі в $3 тис. затримали чиновників Ямницької сільської ради. Серед них – чинний голова села і колишній депутат обласної ради Микола Зелінський, інформує 0342.ua.

 

Затримання проводили працівники прокуратури і правоохоронці управління захисту економіки. 

 

$3 тис. – перший транш, загалом сільський голова Ямниці, землеупорядник однієї з сільських рад Тисменицького району і голова земельної комісії вимагали від підприємця $200 тис. за передачу землі в 2 га під ведення підприємницької діяльності. Всіх їх і було затримано при отриманні частини неправомірної вигоди від посередника. 

 

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання про оголошення зловмисникам підозри та обрання запобіжного заходу. Прокуратура проситиме арешту.

 

Микола Зелінський – відомий у Івано-Франківську політик, громадський діяч, колишній депутат Обласної ради. Балотувався в народні депутати України, працював головою Тисменицької райдержадміністрації, а також на посаді головного спеціаліста відділу торгівлі, управління торгівлі і виконавчого комітету Івано-Франківської міської влади.

20.01.2017