Електронний квиток не популярний серед містян: за 1,5 місяці його придбали лише 450 людей.

 

Від 1 грудня 2016 року, коли в тернопільських тролейбусах запровадили електронну систему оплати за проїзд, пасажири придбали лише 450 електронних квитків, інформує Галас.

 

У КП «Тернопільелектротранс» розраховували, що електронна система оплати за проїзд буде популярніша, й планувалося продати не менше 2 тис. квитків. Електронні квитки, як запевняють на підприємстві, дозволяють заощаджувати до 10% коштів пасажирам.

 

Разом з тим, цьогоріч планується запровадити безквиткову оплату за проїзд ще й у маршрутках. Для цього буде спеціально створена, за досвідом європейських міст, система електронного гаманця, що дозволить розподіляти кошти на всі види громадського транспорту.

 

«Буде діяти система єдиного електронного квитка на весь громадський транспорт, тобто ним можна буде розплатитися як у тролейбусах, так і в маршрутках. Програмою санкціонованої системи оплати проїзду в Тернополі передбачено встановлення устаткування для електронної оплати проїзду й в маршрутних транспортних засобах. Відповідно, тоді попит на такі способи оплати проїзду – безконтактні картки, значно зросте серед пасажирів. Ця програма передбачена на 2017 рік, тому система електронного гаманця також буде впроваджуватися протягом цього року», – розповіла керівник профільного підрозділу «Тернопільелектротранс» Тетяна Фурман

 

Наразі у місті функціонує 15 пунктів, де можна придбати безконтактні картки оплати за проїзд. Продають квитки й юридичні особи.

 

«Надалі планується запуск квиткового сервера, який дозволить здійснювати поповнення своїх проїзних квитків не виходячи з дому, за допомогою мережі інтернет, а також у терміналах самообслуговування, які розміщені на зупинках громадського транспорту, тобто не тільки в пункті, де є представник, який здійснює продаж через термінал, а самостійно. Власне тоді, як усі зручності появляться, гадаю, й попит також зросте», – додала Тетяна Фурман.

20.01.2017