Україна проиєдналася до вимоги відсторони спортсменів РФ від усіх змагань.

 

Національний антидопінговий центр України приєднався до заклику низки країн щодо усунення російських спортивних організацій від міжнародних змагань і запровадження мораторію на проведення міжнародних змагань на території Росії.

 

Про це йдеться у повідомленні НАДЦ.

 

"Мінмолодьспорту та Національний антидопінговий центр України категорично засуджує грубе та шокуюче порушення міжнародних антидопінгових правил, принципів чесної гри, моральних та етичних норм спорту, які здійснювалися Росією на державному рівні", – наголошено у заяві.

 

Антидопінговий центр нагадує, що 10 січня у Дубліні закінчив роботу спеціальний саміт Національних антидопінгових організацій (НАДО), на якому обговорювали звіт щодо розслідування факту системного державного сприяння використанню допінгу в російському спорті. Лідери низки НАДО закликали усунути всі російські спортивні організації від міжнародних змагань (з наданням можливості російським спортсменам виступати в якості нейтральних атлетів за умови виконання ними певних вимог), а також скасувати проведення запланованих міжнародних змагань у РФ.

 

Ці вимоги, зокрема, озвучили антидопінгові організації Австрії, Бельгії (Фламандського регіону), Данії, Естонії, Ірландії, Іспанії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Південної Африки, Польщі, Словенії, США, Фінляндії, Франції, Хорватії, Швейцарії, Швеції та Японії.

 

Український центр наголошує, що він схвалює всі дії ВАДА та підтримує створення незалежного органу з тестувань. Офіційного листа скеровано до інституту Національних антидопінгових організацій (іНАДО).

 

20.01.2017