Джуліан Ассанж порушив свою обіцянку здатися владі США.

Нагадаємо, що засновник інтернет-сайту WikiLeaks запевняв американську владу, що погодиться на екстрадицію до США в разі помилування інформатора Челсі Меннінг.

 

 

«Немає жодних сумнівів, що президент Обама зробив не те, чого домагався Ассанж», – так пояснив позицію свого клієнта адвокат Ассанжа Баррі Поллак, котрий репрезентує його інтереси в США. За його словами, засновник WikiLeaks сказав, що Меннінг «ніколи не мала б зазнавати судового переслідування, не повинна бути засудженою, і її слід було звільнити негайно» – повідомила газета Washington Post у четвер, 19 січня.

 

Інший адвокат засновника WikiLeaks Мелінда Тейлор повідомила виданню, що зниження терміну ув'язнення і дострокове звільнення – «занадто мало в порівнянні з тим, чого вимагав Ассанж і на що заслуговує Меннінг, а саме – помилування і негайного звільнення».

 

 Хоча насправді, як зазначили журналісти Washington Post, проголошуючи свою обіцянку, Ассанж не вжив слова «негайно».

 

Джуліан Ассанж з середини 2012 року переховується на території амбасади Еквадору в Лондоні. Якщо Ассанж покине дипломатичне представництво, його очікує арешт і екстрадиція до Швеції, де проти засновника WikiLeaks порушено кримінальну справу за звинуваченням у злочинах сексуального характеру. Однак значно більше Ассанж побоюється депортації до Сполучених Штатів, де йому загрожує тривале тюремне ув'язнення за звинуваченням в оприлюдненні сотень тисяч таємних урядових документів.

19.01.2017