Росія дала громадянство 10 "беркутівцям", звинуваченим у розстрілах на Інститутській.

 

Росія надала громадянство колишньому командиру спеціальної роти спеціального підрозділу "Беркут" Дмитру Садовнику і ще 9 колишнім бійцям спецроти, обвинуваченим у розстрілі 48 активістів Революції гідності на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року.

 

Про це прокурор Роман Псюк заявив під час розгляду Святошинським районним судом Києва справи за обвинуваченням колишніх співробітників "Беркута" Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янішевського у розстрілі активістів Євромайдану, повідомляє аґенція "Українські новини".

 

Зокрема, Псюк попросив суд присяжних взяти до уваги і досліджувати відповідь Росії на запит Генеральної прокуратури України.

 

"У нас є відповіді Генеральної прокуратури РФ з підписами заступників генпрокурора РФ, згідно з якими 10 осіб, їх прізвища вказані в обвинувальному акті – це бійці спецроти "Беркута", вже отримали громадянство Російської Федерації і, за нашими даними, ховаються саме на території Росії", – повідомив прокурор.

 

За словами Псюка, Росія надала Садовнику громадянство в грудні 2014 року, а дев'ятьом колишнім "беркутівцям" – у квітні 2014, вересні 2014, квітні 2015 і січні 2015.

 

Двом колишнім "беркутівцям" Росія надала притулок як біженцям.

 

Суд долучив ці матеріали до справи.

 

18.01.2017