На бій Кличка з Джошуа розхопили всі 80 тисяч квитків.

 

На бій між українцем Володимиром Кличком та британцем Ентоні Джошуа, котрий відбудеться 29 квітня на леґендарному стадіоні "Вемблі" у Лондоні, розпродали всі 80 тисяч квитків. Зважаючи на ажіотаж, матч за чемпіонські пояси у версіях IBF, IBO та WBA називають найбільшим двобоєм в історії боксу у Великій Британії.

 

Про це пише видання Daily Mail.

 

Промоутер Джошуа Едді Херн заявив, що команди планують розширити глядацьку спроможність арени ще на 10 тисяч місць.

 

Фан-клуб братів Кличків пише, що квитки продавалися у дві хвилі й розійшлися протягом 3-4 годин. 16 січня квоту розміром у 40 тисяч перепусток розхопили за годину.

 

Ентоні Джошуа володіє одним із поясів, втрачених Володимиром Кличком у листопаді 2015 року внаслідок фіаско від британця Тайсона Фюрі, – паском IBF. Володимир планував відвоювати решту поясів у Фюрі, та скандальний панчер восени 2016 року зліг із депресією та наркотичною залежністю, відмовившись від заплановаго реваншу з українцем, а відтак звільнив місце чемпіона. Штабам Кличка та Джошуа вдалося домовитися з WBA, що асоціація виставить на бій свій пояс як вакантний; також на кін піде пасок слабішої за авторитетом організації – IBO.

 

На момент бою Кличко матиме 41 рік, а Джошуа буде 27 років. Володимир не бився вже понад рік, саме з часу поразки від Фюрі, натомість Ентоні кшталтував свою форму у грудні, в бою з претендентом (за цієї бійкою у Манчестері спостерігав і Кличко, котрий потім не змарнував нагоди вийти на ринг і кинути виклик амбітному супернику).

 

Джошуа провів на профі-арені 18 боїв – усі завершив нокаутами. Кличко мав 64 матчів – у 59 переміг (53 рази – нокаутом), а в 4 зазнав поразки.

 

У 2014 році, коли Джошуа робив перші кроки у професійному боксі, він був спаринґ-партнером для Кличка, коли Володимир готувався до бою з Кубратом Пулєвим. "Якщо він продовжить робити те, що робить зараз, він точно стане чемпіоном", – казав тоді Кличко.

 

17.01.2017