Суддя у справі розстрілів на Інститутській скаржиться на тиск активістів.

 

Суддя Святошинського районного суду Києва Сергій Дячук, котрий головує на процесі у справі про розстріли активістів Революції гідності у центрі Києва 20 лютого 2014 року, скаржиться на втручання у роботу суду.

 

Про це Дячук заявив на брифінґу, інформують "Українські новини".

 

Суддя заявив, що через дії низки громадських організацій зірвано чотири засідання суду, востаннє – 10 січня. "Судді вирішили повідомити про факт втручання в роботу суду... Це значить, що ми зафіксували факт втручання", – заявив Дячук.

 

Святошинська феміда надіслала відповідні заяви у Вищу раду правосуддя й Генеральну прокуратуру.

 

Дячук вважає, що одним із імовірних наслідків може стати закритий режим розгляду справи. Суддя вважає вимоги активістів, котрі, згідно з цього оцінкою, зривають засідання, невмотивованими й спрямованими на затягування розгляду справи.

 

На засіданні 10 січня свої покази судові давав Володимир Голоднюк – батько Устима Голоднюка, 19-річного хлопця зі Збаража, який казав нам, що "небо падає", і загинув на вулиці Інститутській при спробі евакуювати поранених.

 

Суддя перервав засідання через протест групи активістів, котрі прийшли на засідання у бинтах, помальованих червоною фарбою. Згідно з повідомленням журналістки Цензор.NET, активісти поводилися гучно й встрявали у суперечки з представниками обвинувачених.

 

"Акція була спрямована проти бездіяльності суду, активісти вимагали покарати винних. При цім вони напали на батька одного з підозрюваних "силовиків". І своїми вигуками довели його до шалу. Та він (шал) вихлюпнувся не на провокаторів, а на Володимира Голоднюка. "Твій син загинув, а ти хочеш, щоби і мого згноїли?" – почав кричати він батьку Устима в обличчя. Чого вартувало Володимиру стриматися – знає лиш він сам. "А думав я про те, що можу все життя гордитися своїм сином, а його чекає лише ганьба", – вже пізніше сказав Володимир.

 

17.01.2017