Телеканал СТБ попросив пробачення за бойовиків-"екстрасенсів".

 

Голова правління телеканалу СТБ Володимир Бородянський у понеділковому підсумковому випуску програми "Вікна-новини" попросив пробачення за показ в ефірі СТБ російського шоу "Битва екстрасенсів" за участі військовиків РФ.

 

Бородянський визнав, що програма порушує вимоги українського законодавства і не мала виходити у ефір, інформує "Детектор медіа".

 

"Ми допустили помилку. Кожна програма перед тим, як бути виданою в ефір, перевіряється нашими працівниками на відповідність принципам телеканалу і законодавству України. На превеликий жаль, у цьому випадку, маючи сумніви, відповідальні працівники не звернулися до юридичної служби каналу, яка б заборонила вихід цієї програми, тому що вона порушує закон", – сказав Бородянський.

 

"Вона не відповідає ні позиції телеканалу, ні тому, що ми переживаємо. На мій погляд, неприпустимо в цій складній ситуації в Україні, яка склалася, коли Росія визнана країною-агресором по відношенню до України, показувати по українському телебаченні в позитивному світлі російських військових", – додав керівник СТБ.

 

Ведуча "Вікон-новин" Віта Євтушина повідомила, що працівники телеканалу, котрі допустили "Битву екстрасенсів" до ефіру, будуть звільнені, а канал припиняє показ програми російського виробництва.

 

15 січня канал СТБ показав випуск "Битви екстрасенсів" виробництва російського телеканалу ТНТ, учасниками котрого були російські військові, а один із них воював на Донбасі.

 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повідомила, що розгляне питання трансляції "Битви екстрасенсів" на найближчому засіданні 19 січня.

 

17.01.2017