Інше обличчя Туреччини. Інше обличчя турків

 

Відкриття проекту «Інше обличчя Туреччини. Інше обличчя турків» за участі українських та турецьких митців. Експозиція триватиме до 25 січня.

Після нещодавніх торгових угод між Україною і Туреччиною, багато підприємців з Туреччини почали заходити на український ринок. Відповідно туристичний потік між двома країнами також значно збільшився. Багато приватних авіакомпанії, зокрема, Turkish Airlines, забезпечують взаємне авіасполучення в різних містах України та Туреччини.

Ці події приємні з економічного та комерційного погляду, але на жаль, у них відсутній культурний аспект. Таким чином, цей недолік прокладає шлях для питань в свідомості українського народу і залишає певний стереотип про турецьких громадян, які відвідують Україну. Це створює негативний імідж Туреччини та турецьких громадян. Якщо це питання не буде вирішене, і якщо цей образ залишиться, ця негативна ситуація буде транслюватись і на образ Туреччини, яка встановила економічні і торговельні відносини в Україні. Турецькі бренди і турецькі підприємці в найближчому майбутньому будуть також нести цей тягар. В історії, як ми вже бачили, були періоди важкої політичної напруженості між країнами, однак ця напруга не впливає на туризм чи торгові відносини саме завдяки міцності культурних зв'язків.

“Як Helikon Art Center, ми продовжуємо пізнавати інше обличчя Туреччини, інших турків і зокрема українських художників, через міжнародну резиденцію "I: O Art Residence Bahçecik", яку ми продовжили разом із Інститутом Сучасного українського мистецтва у 2014 р. Мета цього проекту є організація спільних культурних і мистецьких заходів українських художників, яким близьке культурне життя Туреччини, разом з турецькими художниками, які представляють культурне обличчя Туреччини в Україні, тим самим сприяючи зміні цього негативного зображення.” - розповідає про проект куратор виставки Орхан Oзчилик.

Учасники: Альп Аслан (Alp Aslan), Влaдимир Гуліч, Дамла Сарі (Damla Sari), Нурджан Чевік, Krolikowski Art, Тарас Попович, Більге Артуч (Bilge Artuç), Езгі Екем Оксін (Ezgi Ecem Okşin), Ахмет Рашита Карькін (Ahmet Raşit Karkın), Олександра Павловська, Ярема Островський, Мерві Армаган (Merve Armağan), Гамзе Тосун (Gamze Tosun), Валерія Тарасенко, Сердар Тепе (Serdar Tepe), Тюркан Йилмаз (Türkan Yılmaz), Анастасія Лойко.

Куратор: Орхан Oзчилик (Orhan Özçalık)

Початок — о 17:00. Вхід — вільний.

вул. Вірменська 35Галерея «Дзиґа» Втр, 01/17/2017 - 17:00

До теми