Минулоріч в області усиновлено 55 дітей.

 

У Львівській області в 2016 році усиновлено 55 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, повідомив начальник служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації Володимир Лис, інформує прес-служба ЛОДА.

 

«При влаштуванні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання, дотримується принцип родинного походження та не роз’єднання рідних братів та сестер. Торік, скажімо, відбулось п’ять усиновлень по дві дитини та два усиновлення по три дитини», – розповів Володимир Лис.

 

За словами чиновника, в області невлаштованими до сімейних форм виховання залишилось 225 дітей-сиріт. З них в закладах системи Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства соціальної політики перебуває 167 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, троє дітей виховуються в закладах створених релігійними організаціями, ще 55 дітей навчаються в професійно технічних училищах та вищих навчальних закладах.

 

У 2015 році у Львівській області було всиновлено 45 дітей. На обліку кандидатів в усиновлювачі перебуває 163 подружні пари та одиноких громадян.

17.01.2017