Затримано ймовірного нападника на стамбульський клуб в новорічну ніч.

Ним виявився виходець з Узбекистану.

 

 

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоґлу заявив, що правоохоронним органам вдалося встановити особу стамбульського терориста. За даними турецьких ЗМІ, мова йде про 34-річному вихідця з Узбекистану, котрий входив в центрально-азійський осередок терористичної організації «Ісламська держава».

 

Ім'я злочинця турецька влада поки що не оприлюднила. Проте у пресі з’явилася вже інформація, що ймовірного терориста звуть Абдулькадир Машаріпов,

 

Підозрюваний був затриманий в Есенюрті – це район у європейській частині Стамбула. Для операції зі затримання терориста була задіяна спецгрупа з більш ніж тисячі співробітників поліції.

 

За даними турецької інформаційної аґенції Anadolu, окрім Машаріпова, в помешканні, де підозрюваний проживав з чотирирічним сином, були затримані три жінки і чоловік. У числі затриманих – громадяни Киргизстану, Єгипту, Сенегалу і Сомалі.

 

Нагадаємо, що в ніч на 1 січня невідомий озброєний чоловік під’їхав на таксі до нічного клубу Reina. Він вдерся досередини й відкрив вогонь по відвідувачах з автоматичної зброї. Внаслідок нападу 39 осіб загинуло і 65 були поранені. Відповідальність за теракт взяло на себе угруповання «Ісламська держава». ІДІЛ заявила, що це помста Туреччині за дії в Сирії.

17.01.2017