Меркель та Олланд обговорили із Порошенком проблему з заручниками.

 

Президент України Петро Порошенко відбув телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом.

 

Голова держави подякував колеґам "за незмінну підтримку у боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності" та допомогу у "реалізації повномасштабної програми реформ", повідомляє прес-служба президента.

 

Співрозмовники обговорили стан виконання мінських домовленостей з врегулювання ситуації на Донбасі.

 

Як інформує прес-служба Банкової, Порошенко, Меркель та Олланд наголосили на необхідності досягнення прогресу у реалізації безпекового блоку мінських домовленостей, що сприятиме подальшому просуванню на інших напрямах мирного врегулювання.

 

Президент України привернув увагу канцлера Німеччини та президента Франції до неприпустимої ситуації, що склалася із заручниками та незаконно утримуваними в РФ громадянами України. "Під час розмови було відзначено послідовні зусилля України, спрямовані на мирне врегулювання, зокрема щодо звільнення в односторонньому порядку 15 осіб та забезпечення постачання води до окремих районів Луганської області", – ідеться у повідомленні.

 

Співрозмовники дійшли згоди щодо потреби продовження роботи з підготовки дорожньої карти імплементації мінських домовленостей.

 

16.01.2017