Містян запрошують відзначити День Соборності на горі Ключ.

 

У суботу, 21 січня, у НПП «Сколівські Бескиди» на Львівщині відбудеться 1-денна мандрівка до водоспаду Кам'янка та сходження на гору Ключ з нагоди Дня Соборності України, повідомила виконувач обов’язків начальника управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Наталя Табака, інформує ЛОДА.

 

«Для цього зимового сходження напередодні Дня Соборності України обрали дуже символічне місце, адже саме гора Ключ за часів Першої світової війни стала ареною кривавих боїв між Українськими січовими стрільцями та російським військом. Зараз це туристичне і дуже пам'ятне місце, яке варто відвідати кожному. До того ж краєвиди, що відкриваються з гірської вершини варті того, аби присвятити цей день подорожі в Карпати. Ми вже давно співпрацюємо з велотуристичним клубом «Росинка» і кожне сходження на гірську вершину з ними є дуже цікавим, а головне – безпечним», – сказала Наталя Табака.

 

930-метрова гора Ключ розташована в кількох кілометрах на південний захід від села Труханів на Сколівщині. А весь маршрут до неї – середньої складності й протяжністю майже 8 кілометрів. Сходження на цю вершину триватиме близько 5 годин. Програма передбачає вихід на гору Ключ від водоспаду Кам'янка.

 

Учасників сходження весь час супроводжуватимуть професійні гіди-провідники АГП «Ровінь» та гірська оперативно-рятувальна служба.

 

Виїзд зі Львова до села Кам'янка заплановано у суботу, 21 січня, о 8:00 з вулиці Винниченка, 18 У Львові. А повернення до Львова – цього ж дня о 22:00.

 

Усіх, хто виявлять бажання здійснити сходження, просять попередньо зареєструватися за посиланням https://goo.gl/c3pOKz. Контактна особа – Олексій тел. (067)6728844; e-mail zelentur@gmail.com.  Кошти за переїзд та харчування оплачують учасники заходу.

16.01.2017